Suszone buraczki



Jakiś czas temu gotowałam barszcz czerwony z suszonymi buraczkami Marsyl..wtedy pomyślałam ,żeby spróbować wysuszyć buraczki samodzielnie..No i tak zrobiłam.. użyłam oczywiście wspaniałej szatkownicy.

  • buraki
Buraki obrać -najlepiej za pomocą obieraka, poszatkować-najlepiej za pomocą szatkownicy.Ułożyć w suszarce i wysuszyć.

Domowy Wyrób

Komentarze

  1. Bardzo przydatne na zapasy zimowe. Lubię takie "patyczki" buraczane do sałaty z vinegrettem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do sałaty z vinegrettem? trzeba chyba zrobić..

      Usuń
  2. suszone buraki świetna sprawa. Ja je szybciej wciełabym na sucho zanim by dotarły do zupy czy innej potrawy ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mnie uczono, że na szatkownicy się szatkuje, a na tarce trze... Słowo "tarkować", podobnie jak "kamerować" bardzo razi..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Poprawiłam..mam nadzieję, że teraz nie razi..

      Usuń
    2. Teraz jest super! A przepis na buraczki wykorzystam...

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.